Renovatie | Dak vernieuwen

Als een dak erg verouderd is, of als het dak problemen geeft, dan denken mensen vaak het complete dak vernieuwen de enige oplossing is. Het is echter vaak ook mogelijk om een bestaand dak te renoveren. Dit is in de meeste gevallen goedkoper en sneller dan een compleet nieuw dak. Er zijn verschillende mogelijkheden voor dakrenovatie. Afhankelijk van de bestaande constructie en uw persoonlijke voorkeur kunt u kiezen voor het vernieuwen van de dakbedekking of het plaatsen van een overzetdak.

Dakbedekking vernieuwen

Het vernieuwen van de dakbedekking kan geheel of gedeeltelijk uitgevoerd worden. Het kan bijvoorbeeld goed zijn dat het dakvlak dat naar het westen gericht is, meer slijtage vertoont dan het dakvlak aan de oostkant. Een plaatselijke dakrenovatie kan in veel gevallen al binnen één dag uitgevoerd worden.

Wanneer u de dakbedekking laat vernieuwen is dit ook het ideale moment om dakramen of een dakkapel te plaatsen. Een dakkapel tovert een donker zoldertje in één klap om in een lichte studeer- of slaapkamer. Op deze manier kunt u tijdens de renovatie ook direct veranderingen doorvoeren om het wooncomfort en de waarde van uw woning te vergroten.

Overzetdak plaatsen

Een overzet bestaat uit lichtmetalen platen die rechtstreeks op het bestaande dak geplaatst kunnen worden. Het bestaande dak wordt door het lichtgewicht overzetdak niet onnodig belast. Hierdoor zijn er geen extra verstevigingen nodig. Een overzetdak is een snelle en goedkope manier van uw dak vernieuwen. en er hoeven geen afbraakwerkzaamheden gedaan te worden. Daarnaast is het dak is vaak niet te onderscheiden van een echte dakbedekking.

Dakisolatie

Bij het plaatsen van de nieuwe dakbedekking is het ook mogelijk om het dak van buitenaf te isoleren. Een van buitenaf geïsoleerd dak heeft de voordelen dat u de nette afwerking binnen niet aan hoeft te tasten, en dat het niet ten koste van ruimte gaat. Bovendien zorgt een geïsoleerd dak natuurlijk voor een verlaging van het warmteverlies. Door goed te isoleren kan er maar liefst 30% bespaard worden op de energierekening.

Dakgoten en zink vernieuwen

Als een oud dak aan dakrenovatie toe is, is het in de meeste verstandig om ook direct de dakgoten en het zinkwerk te vernieuwen. Zo bent u de komende dertig jaar dakzorgenvrij. Bovendien zal het ook een stuk voordeliger zijn om deze klussen te combineren.

Een dak vernieuwen verhoogt het wooncomfort, zorgt voor lagere stookkosten en verhoogt de waarde van uw woning. Op deze manier verdient de vernieuwing van het dak zichzelf terug. Laat uw woning er weer als nieuw uit zien, neem direct contact met ons op.

juni 11, 2015
« Terug naar pagina overzicht